lørdag den 25. februar 2012

Det var en lørdag aften...

hvor vi sidder og hygger os, efter en rigtig dejlig dag sammen. Vi blev vækket allerede kl. 06.34 af en sms, til Lone - og så på en fridag. Nå, men vi kunne lige så godt få noget ud af dagen.

Nu kunne jeg jo selvfølgelig så sige - Og det fik vi. Slut....

Men det gør jeg ikke. Lone er snart færdig med min trøje se selv her www.charmetroldens.blogspot.com men hun har besluttet den skal have foer, så vi kørte til Hasle for at købe det. Ditte var på ferie, det vidste vi godt, men hun havde alletiders dejlige, søde og dygtige afløser.

Vi kørte så en tur ad Helligpeder til Telgkås, se Lones billeder derfra på hendes blogspot, videre til Hammershus. Der har vi ikke været siden vi blev gift der for 3 måneder siden! Viderne langs østkysten ind over landet, ad skønne veje og igennem Almindingen. Jeg elsker når Lone kører vores ture, fordi jeg så kommer steder jeg aldrig har været før. Øh - nå ja i oktober var vi en tur der blev lige lovlig spændende - et sted hvor Lone heller aldrig har været før. Sådan her så det ud.



Men i dag kom vi hjem uden problemer. Her til aften har vi hentes tøsen, den lille af dem, ved færgen, hun havde været på 4 dages vinterferie hos hendes far.

Ellers har vi set den gode gamle Danske film "Min Franske kone" på Charlie.

Godnat

fredag den 24. februar 2012

Her kommer...

nej ikke mutter - men fatter med kost og spand!

Fredag og dermed også rengøringsdag - såen lidt mere end den daglige. Dagen startede med en massage og så gik jeg sukkerkold....

Hvad mener jeg med det? Jo jeg har som måske bekendt, diabetes II på 9 år, eller sådan noget lignende. Altså ikke noget med sprøjten, men jeg tager piller. Ind imellem falder mit blodsukker fra omkring de 7,2 om morgenen, lige pludselig til, som her i morges 3,1! Spørg mig om man så har det skidt. Ja mon ikke, det hele kører på en, man ryster både ind- og udvendigt. Til sådan en situationen har jeg altid druesukker inden for rækkevidde. Sutter nogle af dem og så ellers et stykke brød. Så går den er en halv times tid, så er jeg klar igen. Men ikke så frisk som inden. Jeg bliver rimelig træt af den. Så jeg tog den med ro resten af formiddagen. Spise min frokost, og så gik jeg i gang med støvsuger, støvklud og vaskespand.

UPS forkerte billede















Her var det rigtige billede
Kære mænner, nu må I ikke skælde på mig. Husk på Lone har en 37 timers uge i SuperBest, så er det vel fair, at jeg har en 37..... nå måske ikke så mange timers, arbejdsuge herhjemme, men alligevel. Der er det der hedder arbejdsfordeling. Jeg klager ikke, tværtimod. Jeg nyder min tilværelse, bare jeg ikke skal strikke sokker :-)) det lader jeg Lone om.

I dag bliver aftensmaden nem! Både Lone og jeg spiste hver en burritos fra igår til frokost, så den står på sandwich itil aften.

Ellers vil jeg ønske jer en rigtig god weekend, sammen med dem i holder af.

Mexicanske burritos.

Hvad laver man til aftensmad når ens mad pusher faldbyder billigt oksefars ,og det ikke er fredag. Tja jeg fik lyst til af lave burritos på min måde.

400 gr oksefars
1 lille løg
Olie (jeg bruge Bornholmsk rapsolie) 
Reven ost

1 pk. tortilla (6 stk)

Min krydderblanding:
2 tsk. spidskommen
½ tsk. gurkemeje
1 tsk. chilipulver
½ dl. ketchup
½ dl. vand

Man kan også købe færdig krydderblanding....

Skær løgene i små stykker, klar dem i 1 spsk olie, tilsæt farsen og brun den. Tilsæt krydderblandingen og lad det simre i 5-10 minutter.

Læg en 2-4 spsk af kødet på hver tortilla, som rulles og lægges i et ildfast fad side om side. Pensel dem med lidt olie og drys den revne ost over, ikke for meget. Jeg brugte den rest jeg havde fra den anden dag.

Sæt det i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter, eller den tid det tager dig at lave en skål salat af de ting du bedst kan lide.



Færdige burritos i fad

Anrettet på tallerken














































Som tilbehør derud over spise vi creme fraiche og mango chutney (Hot)


Velbekommen

Arbejdsfri dag..

Indrømmet - jeg har ikke lavet en s... i går! Andet end nogle småtterier, OG det har jeg ikke fordi jeg har ondt i r.... og ryggen, efter min humpen rundt på den dertil indrettede, i går da jeg lavede ledninger.

Åh jo, jeg har brugt dagen på at lave en flyer til Klinik Linnert, så jeg kan få lidt flere kunder i forretningen. Har forresten kørt nogle blomster for Lone til SB Nord, handlet ind flere steder, og såen lidt forskelligt :-)
Nå ja så lavede jeg jo også aftensmad - se den der du ved!

torsdag den 23. februar 2012

Hjemmelavet pizza i bradepande

Når vi her i huset har trang til en pizza, så laves den i vores eget køkken i 9 ud af 10 gange. Den jeg laver ser såldes ud:

Klar til ovnen

Den færdige pizza


25 gr. gær
3 dl lunkent vand
1 spsk. olie
½ tsk salt
500 gr hvedemel (eller 400 gr. hvedemel og 100 gr, fuldkorshvedemel)

Fyld kan være.

1 løg
1 peberfrugt
1 lille dåse ananas i tern
1 pk pepperoni
Reven ost

Udrør gæren i lunkne vand, tilsæt olie, salt og mel. Stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 time

Slå dejen ned, rul den ud så den passer til bradepandens størrelse, vær opmærksom på at den godt kan finde på at krybe lidt. Foer panden med bagepapir, læg dejen deri.

Brug en færdiglavet tomatsauce eller brug en dåse hakkede tomater, kryd med de kryderier du bedst kan lide. F.eks. oregano, timian. Smør denne i et tyndt lag på dejen.

Fordel pepperonien jævnt sammen med løg peberfrugt og ananas. Afslut med et passende lag reven ost.

Det var det jeg brugte til denne pizza. Men man kan selv udskifte toppings med det man selv bedst kan lide, eller ønsker at prøve.

Den bages i forvarmet ovn i 35-40 minutter ved 200 grader.

Velbekommen.


onsdag den 22. februar 2012

Lednings fri dag...

Jeg måtte jo se at komme i gang med at fjerne flere ledninger fra gulvet! Jeg vidste godt at Lone ikke kunne lide at se de mange "fugle reder" jeg havde under skrivebordet ved computeren, min HF radio og alt det andet! Det så heller ikke godt ud - indrømmet.

Så her til morgen blev ALLE stik trukket ud - hold da op, der var mange ledninger :-)) Så jeg måtte lige en tur i byen og købe en enkelt ledningsbakke. Og så gik jeg i gang. Det tog mig ca. 4 timer at få orden på virvaret - og jeg blev lidt overrasket over hvor svært det var, at få det til at se godt ud, og få det hele til at hænge sammen.

Nu er alt testet - og det virker. Jeg fik godt nok ondt i lænd/ryg. Jeg vidste det jo godt, for det fik jeg også sidste gang jeg ordnede ledninger på Hedebovej, jeg havde bare glemt det. Jeg skulle ikke have sat mig fladt på r.... men ligget på knæ i stedet for. Så husk det dog for pokker mand!!!

Så når Lone engang i aften kommer fra arbejde, er jeg ret sikker på vi har en WIN WIN situation på massagebænker. Hendes ryg/nakke/ben havde det nemlig heller ikke for godt i morges.

Se selv - ingen ledninger på gulvet

I dag springer jeg - nej det jeg vel egentlig ikke - over hvor gærdet er lavest. For jeg laver det hele fra bunden af. Vi skal have pizza til aftensmad, pepperoni (undskyld Jennifer, skal nok også lave når du kommer hjem igen). Mums siger jeg bare....

Skal nok senere i aften beskrive den på www.mad-siden.blogspot.com 

Indtil da, ha' en rigtig god dag og lav nu ingen ulykker...... :-)))





tirsdag den 21. februar 2012

Vinterferie

Tænk sig at kunne sige "Jeg har ferie i denne uge"!!!

Det kan jeg ikke og jeg kommer aldrig til at holde ferie mere. Hvordan kan det nu hænge sammen? Jo som efterlønner er der ikke noget der hedder ferie mere. En anden ting er også, at dagene er ens uanset hvad der står på kalenderen - tænk over det.

Nu er jeg heldigvis blandt de priviligerede! - jo ser du jeg har en kone der går på arbejde og på den måde flyder dagene ikke bare sammen i en uigennemsigtig masse. Nå ja, så er der også tøsen på 13 år. Sådan en gør, at man aldrig er i tvivl om, at der er dage der er forskellige. :-))

Jeg har selv to drenge(voksne nu), så det at der er så meget østrogen omkring mig nu, har været en udfordring, som jeg godt vidste jeg ville få. Hvis jeg skal være ærlig, så syntes jeg klarer det helt fint :-)) Jeg er ikke sikker Jennifer altid syntes det - men min kærlighed til hende er mindst lige så stor som til Lone.

I denne uge har hun vinterferie. I dag kl. 16.30 skulle hun med færgen og på ferie hos hendes far. Så dagen har været lidt lang, specielt i eftermiddag, så vi tog os nogle spil Rummikub. Vi vandt lige mange gange.

Koncentrationen var stor


"Dagens fisk"

Mandag stod i fiskens tegn.



Retten bestod af

500 gr. torskefilet (eller anden hvid fisk)
400 gr. champignon
2 ds. hakkede tomater
½ fennikel
1 lille løg
salt
peber

Skær fennikel i tynde skiver og læg dem i bunden af et ildfast fad.
Læg torskefileterne ovenpå, kryder med salt og peber.
Læg de rensede og halverede champignon jævnt fordelt på fisken.
Drys det fint hakkede løg over.
Hæld de to dåser hakkede tomater over det hele.

Sæt faddet i en forvarmet ovn 180 gr. (160 varmluft) og lad den stege i ca. 35 min. Mærk med en gaffel om fisken er færdigt.

Kan serveres med ris eller som jeg gjorde, kartofler og rosenkål (Vi fik jo ris i går!)

Velbekomme

P.S. Meget fedtfattig ret :-)

mandag den 20. februar 2012

Så gik den weekend...

- og den gik faktisk rigtig godt.

Lone var på arbejde lørdag til kl. 14.00. Vi spiste en dejlig "fiske" frokost da hun kom hjem og ja, der var snaps til - havtorn snaps. Til eftermiddagskaffen "kom jeg til" at købe nogle lækre kager, og jeg får nok helvedes vrøvl med Lone :-))) nu jeg bringer dette billede, men I kender hende, så I ved også at hun kan tåle det.


Resten af dagen gik med hygge med en tændt brændeovn, strikketøj og lidt golf på tv. Jennifer havde besøg af en veninde, til overnatning. De hyggede sig big time. Som oftes er der altid det samme på menuen fredag aften - i denne uge skød vi det til lørdag - burger.... Hjemmelavet naturligvis.

Søndag skulle vi sørge for at Jennifer kom op i tide, så hun kunne komme i kirke kl. 10.30. Imens kørte vi en lille søndagstur. Jennifer ville ikke med, fordi vi skulle "lige" forbi Lobbæk...... Ellers var det en dejlig tur over Aakirkeby og til Rø, hvor Lone skulle aflevere lidt forskelligt til Maibritt, hun havde lånt.

Til aften lavede jeg en kalkun-ris-ret som I kan se på www.mad-siden.blogspot.com

Hjem over til te, brændeovnsvarme og hygge.. Jo en rigtig dejlig weekend - igen.

Som I kan se, har genboens kat Pyt også et job som vagtkat!


Nu er den nye uge så startet, så må vi se hvad den bringer.

Pas godt på dig!



Kalkunrisret

Vi havde lidt foskellige rester i køleskabet - hvad kan det bruges til!

Det blev til kalkun-ris-ret, idet der var lidt helstegt kalkunbryst, peberfrugter, salat og kinakål. Det blev mikset sammen til følgende:



Kalkunkød
Ris + 2 dl vand (ca. 1 dl pr. person)
1 spsk rapsolie til stegning
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
1 squash

1 stor løg
1 kinakål ca. 200 g
2 spsk Kikkoman

Risen kommes i en gryde og koges (2 dl vand pr. 1 dl ris)
Grøntsager snittes og steges til løgene er klare

Kalkunkødet skæres i tern og kommer i gryden, sammen 2-3 spsk Kikkoman.

Når risen er kogt færdig kommes den op i gryden.
Det hele vendes rundt et par gange til det er blandet godt
Der kan tilsætte ca. 1-2 dl vand.

Kryd med salt og peber
Lad det stege i få minutter sammen


Velbekommen