lørdag den 18. februar 2012

Opskrift på franskbrød

Der er nu flere der har spurgt om opskriften på mit franskbrød, så den kommer her:

Der skal bruges:

3 dl mælk
25 gr gær
25 gr smør
1 tsk salt
2 tsk sukker
½ kg mel

Varm mælken og til ca. 37 gr. (håndvarm) smuldr gær i en skål tilsæt salt og sukker og den lune mælk. Rør det hele godt igennem.

Tilsæt mel og ælt dejen glat. Jeg bruger min Kenwood køkkenmaskine til at tage dette arbejde :-))

Vend dejen ud på bordet, saml den til en kugle og lade den hvile i ca. 5 min.

Slå dejen flad med håndfladen og fold den den sammen i 3 lag. Slå den ud igen nu på langs så det bliver en rulle. Fold den i 2 lag og læg den i en bageform (rugbrød) Jeg bruger de røde silicone forme fra Imeco.

Lad det hæve et lunt sted til dobbelt størrelse, pensel med mælk og ridt på langs, ikke for dybt. Bag brødet lysebrunt ved 220 gr. nederst i ovnen i ca. 15 min. til den er fint lysebrunt og lade det køle af på en bagerist



God fornøjelse

fredag den 17. februar 2012

Så blev det næsten weekend...

I går fik jeg ikke skrevet her på min blog. Da det ikke er alle dage hvor der sker noget af værdi, hverken for dig eller for mig - og dog......

I går var det 3 år siden Lone og jeg mødtes for første gang. Forklaring: Som medlem af Hasle Rotary Klub besøgte jeg Lone i forretningen, fordi vi gerne ville have yngre kvindelige forretningsfolk i klubben. Da jeg et par gange tidligere havde handlet i forretningen, så jeg hende som et muligt medlem. Det var starten på vores venskab eller bekendtskab om du vil - og som du ved, blev vi gift den 20. november 2011.



Nå jo, jeg fik lavet lyset på trappen til kælderen, så det tænder automatisk når man åbner døren. Plus en masse andre småting!

En anden ting er, at min diabetes II plager mig lidt lige nu. Jeg ved godt grunden dertil. Jeg fik alt for lidt motion i sommer, da jeg ikke gik ret mange guidede ture, og ved vintertide bliver det heller ikke til ret megen motion. Og så stiger sukkerindholdet i blodet, ikke faretruende, men dog nok til, at der skal gøres noget - læs mere motion :-))

Jeg har da også af min læge fået "Motion på recept". Desværre er der kun et sted på øen hvor det tilbydes - og det gør det ikke pt. Jeg fik at vide, at der skulle være et helt hold ellers gik man ikke i gang. Jeg spurgte om jeg ikke kunne få lov, som solist. Det kunne jeg godt, men så skulle jeg melde mig ind og betale som alle andre. Øh jeg har en recept fra min læge. Det var de bedøvende lige glade med. Så nej, det blev ikke til "Motion på recept"

Sidste vinter havde vi hund, Molly, som vi desværre måtte sende tilbage til Hoglebjerg, idet hun fortsatte med at bide umotiveret. Man da vi havde hende, fik jeg masser af motion. Så nu "truer" Lone med at købe en hund til mig/os..... Hvis I vidste hvor mange timer vi har set om hunde på Animal Planet, for at finde den rigtige race. Det er ikke få. Ledt på Bornholmermarked og så videre.

Lige nu står valget mellen Shi Tzu eller Bichon Havanais eller kongepuddel. Jeg er meget spændt på hvad det er i morgen, ikke fordi jeg tror det flytter sig meget, men alligevel......
Lone kender godt min foretrukne race, desværre fælder de en del, de har tendens til at bide og så bliver de sjældent så gamle - cocker spaniel.





















Her til morgen kom der en joker ind i billedet, en blanding at Shi Tzu og Bichon Havanais og den ser sådan ud.






God dag til jer alle




onsdag den 15. februar 2012

Elektrikker dagen....

Dagen i dag har indtil nu, stået i elektrikerens tegn! Lone har det ikke så godt med ledningen der ligger på gulvet. Så jeg kunne godt høre på hende i går aftes, at nu var det på tide.

Såå i dag har lagt en stor del af den i kabelbakker, i hvertfald den hun bedst ser :-))  Ok resten skal nok ordnes i morgen. Men der var også lige et par vask der skulle ordnes.



Aftens maden skulle også påbegyndes. Ovnstegt marineret kalkunbryst. Opskrift følger på www.mad-siden.blogspot.com

Jeg må også lige gøre opmærksom på, at jeg ordnede fortovet kl. 7.00 i morges. Det var meget iset under sneen, så godt jeg kom så tidlig ud og fik det ordnet.

Sypigerne var meget tilfredse med min chili con carne i går aftes. Og som sædvanligt hyggede de sig big time. Jennifer hyggede sig også, men ikke hjemme. Hun var sammen med hendes skolekammerater til spisning hos præsten, hvor hun går til konfirmationsforberedelsen.

tirsdag den 14. februar 2012

Syaften i aften

Så er tirsdagen næsten gået - og den er gået godt. Vi har hygget bigtime, som vi plejer i hinandens selskab.

Vi har haft besøg af stære ved vores foderhus. De burde været fløjet videre, men vi ved, at nogle bliver tilbage i de milde vintre - så det er måske et tegn fra naturen!


For et par dage siden fik vi den stik modsatte "melding", idet vi havde en flok Sjaggere i haven.

Så er havtorn snapsen smagt til frokost. Den var færdig, som vi kunne lide den. Så lige nu står den og løber igennem et kaffefilter. Heldigvis er der en hel spand havtorn i fryseren nu mangeler vi bare snapsen :-))


Ellers har jeg fået sat et par hylder op i køkkenet bl.a. så mikroovnen er kommer væk fra køkkenbordet. Handlet ind til Sypigerne som kommer og spiser til aften. De skal have min hjemmelavede Chili Con Carne - håber ikke den er blevet for stærk :-O

Opskriften vil senere blive lagt ud på www.mad-siden.blogspot.com


OG jeg har husket at købe, ikke en, men to buketter blomster til Lone. Røde roser og hendes ynglingsblomst, hvide liljer. Det er jo kun Valentines Dag en gang om året.







mandag den 13. februar 2012

Så statede en ny uge.

Ugen startede med flot solskinvejr og plus grader, dog ikke varmere end at genboens kat Pyt frøs om tæerne.
Jeg har hørt en om kat på et varmt bliktag, men aldrig om en kat på en varm skorsten!



Men han hyggede sig gevaldigt der oppe, og udsigten var sikkert ganske god. Måske kunne man kalde det abeKATTE stregen ?

Letten og Karo kom forbi til en kop kaffe med hjemmebagt franskbrød. Det var noget med noget tøj til Karo der skulle snakkes om.....

Lone er næsten ved at være færdig med at strikke min trøje, den skal have lynlås foran. Så jeg foreslog at vi kørte en tur i det fine vejr, til Ditte i Hasle for at købe den. På vejen hjem tog jeg dette billede ud over Hasle.



Et meget underligt syn, med alle de mørke skyer og så hullet med solen på havet.

søndag den 12. februar 2012

Weekenden starter

Så blev det lørdag og begyndelsen på weekenden - og 4 dages fri i træk for Lone. Det trænger hun virkelig også til. Så dagen den stod på hygge, og strikkemaskine :-)

Lørdag aften havde vi inviteret gæster, nogle rigtige gode venner, til spisning. Hvad vi fik at spise kan du se på min nye blog www.mad-siden.blogspot.com

I øvrigt har jeg fået mit fuglefoderhus/vejr webcam til at virker meget bedre, så nu er der meget klar billeder på din skærm.


Keschia og Jennifer hyggede sig med at lave en halv igloo i indkørslen og så stod den ellers på slik og chips.



Fortsat god weekend

Lørdags gæster

Selvom vi havde rigtig gode venner på besøg, kan man godt lave god ikke-så-meget-fedende-mad.

Til forret fik laks med hollandaise sauce, kogt fennikel og kuverflutes. Som hovedret, cuvette med bådkartofler, kogte gulerødder og paprikasauce med bønner.

Jeg kogte en hel lille laks, men lidt hvidvin, citronsaft og hele peberkorn. Den blev stående en times tid i lagen, hvorefter jeg tog skindet af den og kødet.


Hollandaisensauce. KOm 6 æggeblommer i blenderen sammen med 1-1½ dl citronsaft, hvid peber og salt. Blend det godt. Smelt 250 gr smør, så det skummer let. Hæld det varme smør i en tynd stråle i blenderen når den kører.
Skulle saucen ikke være så tyk og luftig som du ønsker, kan du varme den i en mikro ovn lidt ad gangen, indtil den har den tykkelse og luftighed du ønsker. Den skal varmes med forsigtighed.



Saucen lavede jeg på denne måde. Pil og hak løget, svits bacon og løg i smørret i en gryde i 5 min. Drys mel og paprika over og rør godt. Pisk bouillon i og lad saucen koge igennem. Tilsæt syrnet fløde, og varm forsigtigt op. Saucen må ikke koge nu. Kog bønnerne i letsaltet vand, de skal stadig være sprøde. Lad dem dryppe godt af og hæld saucen over.




Skær cuvetten i tynde skiver fra et hjørne. Steg dem hurtigt på hver side i lidt olie på en meget varm pande, og krydr med salt og kværnet peber. Hold dem varme under stanniol el. evt. i en varm ovn, tildækket.



Velbekomme