fredag den 23. marts 2012

Man får lyst....

til at blive mere udenfor og gøre ting i det her skønne forårsvejr.

I onsdags lavede jeg pergolaen færdig og som sædvanlig havde jeg god hjælp at genboens kat Pyt, se selv.....

Lidt magelig arbejdsstilling måske.
I går var det så det udendørs lys der skulle kigges på. Der sidder to lamper, en ved hovedøren og en rundt om hjørnet ved kældertrappen. Vi har aldrig rigtig fundet ud af hvorfor de ikke altid virkede. De tændte sammen vha korrespondance afbrydere. Samtidigt er den en stikkontank under afbryderen ved kældertrappen, men den har aldrig virket.

Nå jeg skilte det af for at se hvordan de hang sammen. DET blev jeg ikke meget klogere af, og dog. Jeg fandt straks ud af hvorfor stikkontakten ikke virkede. Det gjorde den kun når udendørslyst var tændt. Jeg afprøvet den ved højlys dag - så derfor vidste jeg ikke lyset skulle være tændt for at den virkede....

For at skulle det hele ad, måtte jeg bruge vold. Det var rustet sønder og sammen, du kan også se hvor højt vandet har stået i stikkontakten!



Oppe ved lampen sad en samledåse hvor i kablet indefra var tilkoblet, altså af med låget. Øh nu blev jeg først rigtig forvirret......

Ind og finde papir og blyant og så tegne hvordan en korrespondace ser ud. Både en A og en B. Intet lignede det jeg så.

Jeg skiftede så afbryder og stikkontakt, så var den dag ikke længere.



I dag gik jeg så i gang igen med at skille alt jeg mente der hørte til. Det blev jeg heller ikke klogere af.
Pludselig fandt jeg ud af hvad det var der var galt. For den korrespondance har aldrig rigtig virket. Jeg troede det var fordi afbryderen udenfor var defekt.

Næ det var måden, det var lavet på, det var galt med. På mit fags vegne håber jeg ikke det er en elektriker der har lavet det, for magen til ....... har jeg aldrig set.

Efter en del prøver, tænken og tegnen fik jeg lampen ved hovedøren til at tænde og slukke det rigtige sted, når to ledninger der kom inde fra et sted, blev koblet sammen i dåsen ved kældertrappen. Fint, men meget alternativt. Gad vide hvordan, og hvor de ledninger er samlet!
Den udendørs var ikke svær, for her havde jeg det hele åbent. Så nu virker begge lamper, godt nok med hver deres afbryder, og stikkontakten virker hele tiden, og sørme om ikke lyset på terrassen nu også virker.

I øvrigt har vi jo både en Pyt og en Pytte, selv deres øjne er ens :-))



God weekend til jer alle.

onsdag den 21. marts 2012

Nu nærmer det sig....

Det er ganske vist... - nej det er ikke Julen der står for døren, men Foråret.

Jeg har i dag fået lavet pergolaen færdig, nu mangler bare jorden uden den. Der skal jeg have fjernet græs og lidt jord og så jævne stenene fra parkeringen ud, så det bliver en enhed. Selv postkassen sidder nu reglementeret, tror jeg, min. 1,00 m og maks. 1,20 m til bunden. Om det er rigtig ved jeg ikke. Postdanmarks hjemmmeside fortæller intet om hvortil målet gælder!!!

Lone kan så snart komme i gang med at tilplante de to halve vintønder!
















































Da vi købte huset, fik vi at vide, at der godt kunne trænge vand ind i et kælderrum når det regnede kraftigt. Den havde jeg faktisk allerede godt luret hvorfor.
Så i dag da jeg fjernede vores havemøbler, som blot var stillet til opbevaring ved husmuret, og jeg fik fjernet alle de blade med videre der lå - og taget risten af brønden, var min "spådom" rigtig. Brønden skal bare renses for skidt og møg. Se selv.



Se en helt anden ting. Vi fik et æbletræ da vi flyttede ind den 1. november. Det blev plantet, men vi var lidt spændte på om det ville klare sig.

Men sørme - der er masser af skud og spæde knopper på det. Man går helt og længtes efter efterår så vi kan plukke æblerne.



søndag den 18. marts 2012

Så gik den uge - alt for hurtigt..

Så blev det søndag i Lones ferieuge. Det har været en rigtig dejlig uge, som vi har nydt i fulde drag. Der er blevet lagt en masse planer, både for den nærmeste tid, men det ser også ud til at vores sommerferie er ved at falde på plads.

Lone kusine og hendes mand flytter fra England til Sydtyskland, Landsberg nær Munchen. Vi var inviteret med til deres bryllup, men vi kunne ikke få det til at passe sammen. Så nu har vi besluttet at turen går til Landsberg i Tyskland til sommer.

På dette billede kan du se vores foreløbelig plan. Vi har fundet nogle campingpladser vi vil bruge på turen.



Første plads hedder Prahljust i Hartzen. Denne plads brugte vi også sidste år på vej til Italien. Den næste Lorelei, yderligere præsentation skulle ikke være nødig. På vejen dertil vil vi lige slå et smut igennem Luxemborg. Den næste ligger lige uden for Strasbourg. Som vi naturligvis vil besøge. Målet for turen er en skøn plads i Landsberg, hvor vi vil være en 4-5 dage, inden turen går hjemover til en sidste overnatning på Wohnmobil-Oase nære Sassnitz.

Det bliver en spændende tur tror vi på og kun halvt så mange kilometer som sidste år!