lørdag den 17. november 2012

Hvor kom den lige fra...?

Jeg forstår det ikke rigtigt, men hvor kom den weekend lige pludselig fra? Men nu er den her altså og så må vi bare se at få den nydt.

Desværre har solen ikke skinnet endnu, siden jeg satte solfangeren op, så vi må væbne os med tålmod.

I torsdag var jeg til det årlige tjek hos øjenlægen, jeg bryder mig ikke om det. Jeg har svært ved at se resten af dagen p.g.a. det atropin der dryppes i mine øjne, så jeg måtte tage solbriller på og holde mig inden døre. Lone kørte for mig da jeg ikke kan se en shit når jeg er færdig, og mens  jeg var hos øjenlægen, kørte de en tur i skoven ved Hasle Badehotel


Lille hund på flot skovbund

Lone var til strik hos Letten om aftenen og Jennifer var i svømmehallen, så Scor og jeg hyggede os i sofaen.

 

Fredag formiddag spillede Cai og jeg 12 huller golf. Det blev store moppedag, fordi vi begge benyttede enhver chance til at moppe hinandens spil.

Da jeg kom hjem lavede jeg en æblekage og kørte i Strikkestauan til Lone og hendes chef med den. Vi havde fået en pose æbler af hende, med lovning på mange flere, så den var som tak. Vi fik os en kop kaffe og lidt æblekage, resten fik Lotte med hjem til aftenkaffen.
Vi kørte direkte til svigerne - til kaffe og kage - og nogle hyggelige timer. Vi skulle bl.a. se deres nye køkkenbordsplade. Den var rigtig flot.

I dag har jeg sendt Lones PPD tilbage til AC-Strik, den virkede nemlig ikke. Jeg havde været hos Sommer Radio og en teknikker havde testet den med en Spektrumanalysator, og den gav ikke noget signal ud - så det var meget øv for Lone. Da jeg ringede og snakkede med AC-Strik fortalte hun, at de havde en mere, som de lige ville teste og hvis den virkede ville de sende den til os. Jubii.

God weekend til jeg alle. Nyd nu det skønne efterårsvejr og hinanden.




onsdag den 14. november 2012

Så kom den op.....

Det tog dæleme hårdt at få boret hul i grunden, den var ikke mindre end 34 cm tyk, beton og en mængder sten. Jeg ved ikke om det tog hårdest på mig eller boremaskinen - for vi lugter ikke godt nogen af os. Men igennem kom jeg og den er nu sat op.

Jeg er dog ikke helt færdig, mangler at montere det indvendige, det må vente til i overmorgen. For i morgen skal jeg den til årlige kontrol hos øjenlægen, og det er ikke rart. Atropin i øjnene og så blitzlys når der skal tages billeder, man er helt blind i lang tid. Nå med det skal gøres som en sikkerhed når man har diabetes. Og om eftermiddagen står den jo på "fitnisse".

Jeg har lavet en lille billedserie om det jeg har gjort i dag.


Først et tyndt hul til at styre det store bor
Så i gang med 14 cm diamantbor

Så er jeg 25 cm inde

Igennem og meget træt i armene

Det sviner altså temmelig meget
Så er beslagene den skal på sidde boret op

Så sidder den hvor den skal

Set på afstand

Sådan ser ud invendig inden jeg får lavet det færdigt

Solfangeren er en SolarVenti model SV7A. Den har følgende mål:


 



Rum: Dækker normalt mindst 40 m²

Maximum ydelse: 500 watt
Kapacitet Ventilator: 170 m3/time
Ydelse Ventilator: 40 – 90 m3/time
Størrelse: 100,4 x 70,4 x 5,5 cm

Virkningsgrad: 62%
Temp. tilvækst: Typisk ca. 15 grader, endnu højere temperaturtilvækst ved brug af mindre luftmængder


Du kan se mere om alle deres produkter her SolarVenti





tirsdag den 13. november 2012

Ja ja jeg ved det godt.....

Jeg har indtil flere gange sagt, "at nu virker mit webcam" og langt de fleste gange har det da også passet - men ikke altid. Det gør det imidlertid nu, så hvis du vil se livet i vores forhave og livet på fuglefoderbræddet, så klik på linket til højre "Livet i fuglehuset" - desværre følger der en reklame med, det er ulempen når man(jeg) ikke vil betale for programmet jeg benytter.

En ny ting er, at der nu også er lyd på så du kan høre fuglene kvidre :-)

Så kom den! Vores nye luft til lufsolfanger vi skal have sat op, så den kan blæse dejlig varm luft ind i kælderen. Ikke fordi vi har fugt dernede, men når der står en vaskemaskine kan det undgås at der er lidt fugt, nå ja vi tørrer jo også tøj når det ikke kan komme ud.

Vores solfanger ser således ud



Jeg planlægger at begynde opsætningen i morgen, hvis vejret da ellers holder tørt.  Det bliver et hårdt job, da jeg skal bore igennem grunden, med et diamantbor på 14 cm i diameter. Jeg skal tage nogle billeder af opsætningen.

Det er jo selvfølgelig Danmarks bedste solfanger fra Solarventi. Den jeg forhandlede da jeg havde Bornholmersol.



mandag den 12. november 2012

Tagrendenedløbsskidtrenser

Sikken da et ord, håber du kunne læse det :-)

Dagen startede sent i dag, Jennifer skal nemlig i Erhvervspraktik i denne uge, hun er i Matas i St. Torvegade. Så både hun og Lone skulle først møde ind kl. 10.00.

Da mine tøser var kommet vel afsted, det vil sige, jeg kørte Lone, fordi jeg skulle ud og handle fødevarer m.v. Jeg fik handlet det jeg skulle. Købte bla. en svinekam uden svær. Den blev skåret til koteletter af forskellige slags og lagt i fryseren - beholdt dog nogle oppe til aftensmaden i dag.

Gik i gang med at lave DVD til Strikkestâuan som kan bruges i forretningen. Det drillede mig lidt, så jeg lod det ligge.


Gik udenfor for at rense tagnedløbet - vandet pisser nemlig over når det regner. Det kan jeg faktisk godt forstå, fordi i dette stykke af nedløbet


fandt jeg nemlig al denne jord og træstykker



Så nu er der hul igennem igen - kom bare an regn!

Nu jeg havde vandslangen fremme, tja så fik begge campingvogne en tur med børste og vand. Nu skal de bare have en tur igen i morgen - hvis det holder tørt - og så skal de dækkes med pressening, så er de klar til vinteren.

Så pæne blev de


Har lige hentet Lone, som nu ser Horton Sagaen. Jeg gik igang med DVD'en og endelig lykkedes det mig af få den lavet.

Nu mangler bare aftensmaden og så står der sofa-hygge  på programmet i aften.

God aften derude.