lørdag den 24. november 2012

Godmorgen weekend.

Så blev det weekend igen og vi fik lige begyndt på vores lørdags-morgen-hygge-morgenmad, da Lone fik en sms fra Letten "Skal jeg hente dig?"
Shit - sypigerne havde aftalt de skulle mødes hos Bitten til brunch - det havde vi begge glemt, også fordi ingen af os havde lagt det ind i vore telefoners kalender. Så nu har jeg lige nydt scramble æg, cocktailpølser og hvad der ellers hører til....

Når jeg er færdig med at skrive her, vil jeg se golf fra Dubai, indtil Lone skal hentes, vi har nemlig så mange ting vi skal i formiddag!!!

Nå hvad er der ellers sket de sidste par dage? Jo vi fik et dyr mere på køkkenbordet, og det var IKKE svigerfar der havde skudt den, selvom han var på jagt, det var en ½ gris, købt i det lokale supermarked der kom på bordet. Jeg er også sikker på at svigerfar ville få en mega bøde af fiskalen på jagten, hvis det var en han havde skudt :-)

Gris på bordet - endnu ikke på gaflen
Jeg fik skåret det meste ud inden Lone skulle hente 45 min efter de kom med den, så der var også lidt til hende :-) Det eneste jeg ikke nåede var skinken og så at få malet fars. Vores hånddrevne kødhakker kunne ikke klare opgaven, så jeg ringede til en ven, han havde en. Han var så venlig, at komme med den i går ved middagstid.

Så hvad skulle jeg dog fordrive ventetiden med? Rigtig gættet, Cai og jeg mødtes på golfbanen for at spille 9 huller. Cai havde ikke mere tid, da han skulle til Julefrokost kl. 14. Så det var meget passende.

Da jeg kom hjem stod kødhakkeren ikke hvor vi havde aftalt, så jeg ringede til venner, optaget - optaget igen - og igen.
Nå tænkte jeg, jeg kunne jo også gå en tur i kælderen for at mærke hvor varmt der var blevet, nu solfangeren havde kørt siden kl. 9.30 - hov der stod kødhakkeren, jeg havde glemt at låse kælderdøren :-(

Orv mand, der var varmt dernede, skøn frisk varm luft blæstes ind i kælderen. De virker de solfangere fra SolarVenti. Men det vidste jeg jo godt - jeg nåede at montere lige omkring 100 da jeg havde mit firma.

Men sådan ser den færdige indblæsning ud.


Nu skal der bare males vægge og lofter, så bliver der rigtig fint dernede.

Rigtig god weekend til jer alle.





onsdag den 21. november 2012

Ny kælderdør

Dagen i dag, blev dagen hvor jeg fik sat den nye kælderdør i. Den gamle var ikke ret meget værd, bl.a. fordi der havde været en kattelem i den. Det vidste vores genbo, de var nemlig i familie med den tidligere ejer af vores hus, så da de udskiftede deres udvendige døre, med plastikdøre, fik vi den bedste af deres døre. Den er mega meget bedre end den vi havde.

Så jeg gik i gang i formiddags. Sådan så hullet ud da den gamle dør var pillet ud.



Den nye dør passede perfekt i hullet, det havde jeg sikret mig før jeg tog den gamle ud. Hvilket ikke var så nemt. Jeg har ikke en bajonetsav, så jeg måtte skære karmen i små bidder og så skille den ad - men ud kom den. Den vil sikkert give god varme i brændeovner :-)

Så er den ny sat i og skummet.



Og sådan tager det sig ud, udefra



Nu er det bare finishen, der skal laves i løbet af de næste par dage. Og så skal jeg i gang med at ordne kælderrummet, der skal males, lægges gulvtæppe på, så det kan bruges som gæsteværelse

Jeg nåede også at få lagt presenning over de to campingvogne, så de er klar til vinteren. Vi forventer at få snestorm på lørdag den 24. Det plejer vi at få, om det er fordi det er Flemmings fødselsdag ved jeg ikke - det må vist stå hen i det uvisse. Ikke Flemming!




God aften til jer alle.




tirsdag den 20. november 2012

Papirbryllup....

I dag har Lone og jeg papirbryllup, det vil sige vi har været gift i 1 år. Og sikken et år - herligt.

Det tog Lones mor og far meget alvorligt, de kom og gav os hver en gave - køkkenrulle og toiletpapir - naturligvis. Det var god gas, tak for den, og så lige den anden gave også.

Hvad er der så sket i det år(ikke altid i kronologisk orden): 

Har købt hus. (flyttet ind ugen før vi blev gift) 
Været i Diamantspa i forbindelse med vores bryllup(Gratis når man tilbringer  bryllupsnatten på Hotel Fredensborg)
Vi fik købt to campingvogne(teltvogne), den ene en Paradiso Compact, hentede vi i Fredericia, med tur til Kollund Campingplads i minus 6 gr.(det var koldt), smut til Sønderborg Slot, Dybbøl og Flensburg. Den anden, en Camp-let Safir i Holstebro, med tur til Roskilde Domkirke og Patchwork messe i Roskilde.
Lone til Furesøklinikken.
Købte vores hund Scor

Lone sygemeldt
Sendt vores Camp-let Concorde til salg hos Sørens Camping(Tak til Jane og Fleming fordi i tog den med til Fredericia).
Pinse camping med Jane og Flemming på Dueodde(for andet år i træk).
Vi har holdt Jennifers konfirmation.
Aflyst ferie i Tyskland p.g.a. Lones sygemelding.
Min mor død og efterfølgende en masse vrøvl med bobestyrer(ikke afsluttet endnu)
Lones mor og far kom ind i vores liv efter skybrud(De var på ferie i Spanien)
På betalt miniferie med Lones mor og far
Helene flyttet til Roskilde
Lone fik diagnosen fibromyalgi
Masser af busture i sommers
Lone i Virksomhedspraktik
På huset har vi lavet pergola, sat solfanger op til kælderen
Fået 3 rådyr leveret af svigerfar(har har ikke selv skudt nogle af dem)

Så du kan se, vores år har ikke været spor kedeligt.

Som i måske ved, er Lone "nissoman". Hun forventer hvert år inden Jul, at få en ny nisse. Og det fik hun så i dag. Den ser således ud

Naturligvis har han en strikketrøje på :-)

Jeg ved ikke om du kan huske det foto jeg bragte sidste år, det med alle Lones nisser på? Hvis ikke så er det her igen, så du kan forstå hvorfor jeg siger hun er "nissoman".

Dem her
 
og dem her

og dem her....
Jeg har på fornemmelsen, at det ikke varer længe før jeg skal på "nisseraid" i kælderen :-)


I dag da Lone var færdig på arbejdet, hentede jeg hende og vi kørte en tur på Hammershus, hvor vi blev gift, gik en tur ind i kirken og mindes. Satte os i kirken, drak en kop kaffe, spiste et stykke kransekage og en drak enkelt slåensnaps, for at ønske os tillykke med dagen. Jeg har på fornemmelsen, at dette vil blive en tilbagevendende begivenhed.

Sådan så det ud den 20.11.2011


Og sådan den 20.11. 2012

Som du kan se var vejret meget lig hinanden. Der er jo også kommet en lille hund med ind i billedet. Han hyggede sig rigtig meget på turen derop, alt det græs han kunne løbe på, og alle de nye snus der var.

Tak for de mange hilsner vi har fået i dag.



mandag den 19. november 2012

Spooky.....

Søndag var vi til Julemarked på travbanen sammen med svigerne. Det var hyggeligt, selvom Scor nu bedre kunne lide, at lege racerhund i alle bladene i skoven.

Ellers var det dagen hvor jeg blev strikkemaskine reparatør! Ja du læste rigtig. Lone har fået hendes gamle grovstrikker hjem og den har ikke været brugt i rigtig mange år, så den trængte til et eftersyn. Lone pillede alle nålene af den, fordi nålebremsen var færdig, hun skilte den ad, så alle plastic delene kunne komme i opvaskemaskinen, og metaldelene blev tørret rene med petroleum. 

Strikkemaskine adskiller Lone Linnert i arbejde
Senere satte vi en ny nålebremse i, ikke en original men gummeliste til en dør! Den fungerer ganske udmærket, når blot nålene kommer på den rigtige side!!!

Så hvad Lone skilte, samlede jeg. Og ved du hvad - den virkede perfekt.

Strikkemaskine samler Klaus Linnert i arbejde
Kan du se alle de nåle der ligger på bordet foran mig - 130 stykker i alt. Lone smurte dem med en klud med petroleum og jeg satte dem ALLE i, hold da.....

Da vejrudsigten lovede sol i dag, havde jeg booket kl. 11 til Cai og mig. Nu har jeg skrevet så meget om Cai, så nu må du hellere ser hvem han er.

Så her er han.....

Fra Bornholms Tidende i ugens løb
- udover at være min golfmakker er han også Lones farbror. I dag gik vi de 12 huller i strålende solskin - det er vist det bedste der kan siges om dagens golf. Nå jo - det var så skønt og ikke mindst varmt at man tænkte på en dejlig forårsdag.

Men da jeg kom hjem til Rønne så det noget anderledes ud. Hele byen var indhyllet i en tæt tåge, se bare det billede her

Jeg kom fra skønt solskinsvejr til en by hyllet i tæt tåge - meget spooky
Se Leonora Christina var svær at se på 100 meters afstand - og hun er ellers meget stor

Hun er der et sted i tågen


Og så tillykke til Marianne og Leif med deres 4 barnebarn Jonas. Naturligvis og til Jonas mor og far.