lørdag den 22. september 2012

Det var en lørdag....


Så er lørdagen ved at være gået, fredagen er væk og den var slet ikke så ringe endda :-)
 
Vi tullede lidt rundt om formiddagen indtil kl. 11.00 hvor Lone fik besøg af en tidligere arbejdskollega. Og så kan I godt forstår at jeg fandt på noget at lave udenfor...

Jeg havde jo lige nogle ting der skulle skrues fast i Safiren, en omformer, et relæ, en liste der skulle skiftes og så skulle sengen etableres igen - så det gjorde jeg. I 4 tempi så det således ud.





Så nu er vognen klar til vinterhi :-(


Jeg var lige færdig da Marianne og Leif kom for at sige farvel, de skulle med Leonora kl. 14.30. Pudsigt nok, skulle Jennifer også med samme færge for at besøge hendes far i København. De blev en kop kaffes tid hvorefter de lige skulle en tur ind i Rønne.

Ikke langt tid efter kom Jennifer hjem k. 14.00. 10 minutter senere kørte vi
hende til færgen. Vi havde taget Scor med, fordi vi ville besøge svigerne. Vi havde selv inviteres os til eftermiddags kaffe. Som altid fik vi en rigtig hyggelig eftermiddag med dem. Vi var også en tur i skoven, Hasle Lysskov og gå en tur, og kørte så ellers en lille tur rundt på vejen tilbage til Rønne.

 I dag lørdag "kom vi til" at sove lidt længe, hvor længe røber jeg ikke. Men efter brunchen tog vi Scor i bilen og kørte en tur til Nordlandet. Vi var naturligvis forbi Hammerhus og ud til Sandvig Campingplads hvorfra vi ville gå en tur til Salamons Kapel. Så langt nåede vi ikke - det begyndte pludselig at tisregne og det havde vi ikke tøj på til, så vi skyndte os tilbage i bilen. Kørte stille og roligt hjemover via Klemensker og Nyker.

Nå ja, vi standsede et sted op plukkede en halv bærepose æbler, så jeg har lige en opgave med at lave æblegrød!

Da vi kom hjem blev brændeovnen tændt, og Lone sidder med røde
kinder(p.g.a. varmen) og strikker. Jeg har puslet lidt med Safir hjemmeside, og Scor tygger på et griseøre - så det er vel det man kalder hjemlig hygge!

 

torsdag den 20. september 2012

Dagen derpå!

Nu skal overskriften ikke forstås på den måde, at vi var berusede i går, det var vi slet ikke. Men mit korpus kørte jo ikke på alle cylinder. Så dagen i dag er blevet brugt til afslapning - så vidt jeg husker.

Jeg en nemlig ikke god til at sætte mig hen og lave ingenting. Så da posten kom med den nye omformer til Safir'en, tja så gik jeg straks i gang med at montere den. Det gik også godt for så vidt selv montagen af den, der var bare det lille problem, at vandhanen stadigvæk ikke gav ret meget vand!!!

Den nye omformer monteret med ledninger men ikke opsat
Det viste sig så, at der lige over en samledåse i fronten sad et relæ, der blev brugt til vandpumper, aha tænkte jeg, der kommer kun 4,4 volt ud af det og ikke 12 volt - det må skiftes. Så jeg tog et billede af det, forstørrede det op på computeren så jeg kunne se hvad det var for et relæ. Så søgte jeg på nettet efter det - ingen match... Hmm, så skrev jeg til Hella, da det var et af deres relæer. Sørme - der gik mindre end 1 time så havde de svaret - imponerende. 

Det gamle relæ
 Så af sted til Mekonomen efter et nyt - de vidste i øvrigt godt hvad det var for et relæ, da de så billedet af det gamle :-)

Det nye relæ - monteret, men ikke sat fast
 Så hjem og montere det. SHIT der kom kun vand som fra en med prostata.... Jeg vrikkede så lidt med vandhanen, hvori der sidder en kontakt der slutter strøm til pumpen. Så kom der vand on og off. Godt så, så måtte det være vandhanen der skulle skiftes. På nettet og finde en - det var forholdsvis nemt... Men så tænkte geniet - den ledning der gik ind under vasken var ikke den samme type som jeg havde set under vandhanen. Aha - ud og vende hele køkkenbords arrangementet.

JUBII der var fejlen. En kronmuffe hvor den ene skrue var væk, så ledningen kun lavede kontakt ind imellem. Ny kronmuffe på - og voila masser af vand i hanen.



Så måske havde det været nok at skifte denne kronmuffe, hvem ved. Men en ting ved jeg nu - alt det elektriske omkring vandhane m.v. -  er i tip top stand, og jeg er blevet meget klogere på den slags, og dagen er gået godt - trods alt.

- og om lidt er maden klar.

God aften til jer alle.



onsdag den 19. september 2012

Sikken er herlig dag

Selvom det kun er knapt 8 timer siden feberen forlod mig her til morgen, var jeg så klar til vi skulle have besøg af Marianne og Leif. De kom næsten til tiden som aftalt, Leif undskyldte sig med at GPS'en havde vist dem ud af nogle meget små veje fra Sandkås, så derfor kom de lidt for sent. Hvortil jeg måtte svare "Ja vi har kun små veje her på Bornholm" - og så snakkede vi ikke mere om det :-)

Vi havde en hyggelig formiddag og vi fik en let frokost - mest fisk - men uden snaps, vi skulle jo ud og køre.

Vi startede med køre til Slaus Stene, et sted ikke ret mange turister kommer til. Jeg kan kun anbefale jer som ikke har været der - at tage dertil

 
En af de ialt 34 sten blev studeret


Marianne måtte tage billeder af nogle af dem

Herefter kørte vi til en af de tyske kanonstillinger ved Dueodde. Til trods for Leif's lange karriere i Forsvaret kendte han dem ikke.


Lone og Leif tjekker laveten

Det er et imponerende anlæg, med tanke på det aldrig blev taget i brug


Man fornemmer hvor stor kanonen skulle have været

Dette mørke rum ligger bagved, det er måske et ammunitions rum, eller mandskabsrum, jeg ved det ikke. Svaret kan muligvis fås på Forsvars Museet i Rønne, hvor findes en del information om disse anlæg



Vi var naturligvis også en tur gennem Nexø, og videre op langs kysten, Danmarks smukkeste kyststrækning. Vi stoppede ved Glasrøgeriet i Gudhjem, hvor Marianne og Lone kiggede, medens Leif og jeg skyndte os ud, inden de fandt ting de ikke kunne leve uden.




Og så kørte vi til det sted jeg omtalte, nemlig kunstneren Ole Christensen's skulptur park ved Olsker. Det er ret imponerende, at denne park overhovedet ikke omtales nogle steder i de Bornholmske turistbrochurer, og der end ikke findes et skilt ved vejen derind, der viser at den er der. Gad vide hvad der er galt med stedet?

Kun et sted har jeg set Ole Christensen omtalt udover på Bornholms Kunstmuseum og det er Svanekegården der har købt to af hans værker.

Herunder en række billeder fra den flotte park.








Godt mættet at kultur, kørte vi videre til endnu et meget særpræget sted, vel nok kendt af alle Bornholmere - Værftet i Sandvig. Der havde Marianne og Leif aldrig været - det vidste vi. Så de fik noget af en "kultur chok" over stedets "mangfoldighed" i kits. 

Vi fik - som altid - lækker mad - hos Anders og som I ved, også til en fornuftig pris. Skulle der være nogle af jer der ikke kender stedet så se deres hjemmeside her Cafe Værftet 


Er det der vi skal spise?


Højt humør
Godt mætte kørte vi tilbage til Rønne, hvor Marianne og Leif tog deres bil og kørte tilbage til Sandkås.

I morgen skal de ud på egen hånd til Svaneke ved jeg, men jeg er også sikker på Leif bliver "tvunget" til et beøg på Baltc Sea Glas.

Ellers så ses vi igen på fredag. Tak for en dejlig dag samme med jer.







tirsdag den 18. september 2012

Det er rigtigt øv

Nu går/ligger jeg på 2. døgn med feber og er meget utilpas - det gider jeg ikke mere. Heldigvis går det bedre nu. Det er rigtig mange år siden jeg har haft det sådan. Og så lige op til vi får venner ovre fra på besøg.

Heldigvis har jeg en rigtig dejlig kone som pusler om mig, ikke fordi jeg pivet, men når man har det sådan, er det rart alligevel.

Og ingen kan/skal være i tvivl om at jeg elsker min dejlige kone, mere end noget andet på denne jord. Tak for dig min skat 


søndag den 16. september 2012

Så gik den weekend

Søndag aften og vi kan se tilbage på en dejlig weekend.

I dag søndag kom svigerforældrene til middag(til middag). Jeg havde lavet oksekødssuppe med gulerødder, mel- og kødboller. Som sauce havde jeg lavet en peberrodssauce.

Det er lidt skægt som skik og brug er, også omkring mad. I mit hjem spiste vi først suppen, så kartofler, kød og saucen. I Lones hjem gør man det omvendt!

Nå - men vi havde en dejlig middag og vi besluttede os at køre en tur. Det var med nogle ganske bestemte mål for øje - hvad røber jeg ikke endnu. Det er fordi på onsdag får vi besøg af nogle af vore rigtig gode venner ovre fra, Marianne og Leif. Leif og jeg blev indkaldt til Artilleriet i Holbæk i 1971, og vi har holdt sammen lige siden.

Og vi vil gerne vise dem disse steder. Det ene af dem vi besøgte i dag, kendte end Lones mor og far ikke. Lone havde cyklet forbi det for rigtig mange år siden. Det var et meget spændende og ukendt sted, for selv mange bornholmer. Jeg skal nok fortælle jer om det, når vi har været der.


Ellers går eftenen med lidt tv kiggeri og Lone har gang i strikkepindene, Scor ser også fjernsyn. Det er natur udsendelse fra Finland, og hvergang der vises noget med bjørne og ulve, ligger han og ser på det. Ellers gnaver han i hans bæverding. Så jo, hunde ser fjernsyn.