lørdag den 16. juni 2012

100 indlægs jubilæum

Hold da op, dette indlæg er nr. 100 siden jeg startede min blog den 30. januar 2012 - altså 4½ måned.

Som skrevet i går grillede vi igen, det så sådan ud


I dag kørte vi en tur til Folkemødet i Allinge. Med Lone som chauffør kørte vi "bagom" mødet og vi kom forbi Moseløkkens stenbrud, et sted jeg desværre aldrig har været. Vil nok snart besøge det, ikke blot køre forbi.


Der var klatre i stenbruddet i dag

Denne "bagom" køretur betød vi kom til at parkere ret tæt på mødet. På vej derhen begyndte det at regne, vi var så heldige at få udleveret et par en-gangs regnfrakker af et par søde unge piger. Med dem på gik vi lidt rundt og så på løjerne.



Da vi ikke havde fået frokost købte vi et par grillede pølser. Og vi fik en snak med Scor's fostermor, Pernille, hun havde genkendt Scor da hun så han kom gåede, så vi fik os en god snak.

Senere vi fik og en snak med Dæk Torben. Jeg tror nok Scor fik snakket med adskillige flere end os -alle skulle snakke med ham også Jørgen Fonemy. Han var helt skudt i Scor og vi blev filmet af ham, nok mest Scor.

Se selv her: Scor og Fonemy

Hjemme igen, måtte vi nødtvunget undlade at grille i dag, det regnede for meget, og da vi ikke har en "sol"paraflaks må vi ty til gryderne i køkkenet. Det blev til spagetti med kødsovs, heller ikke så ringe enda :-)


fredag den 15. juni 2012

Et par dages opdatering

Det har være en meget travl uge - det vil sige - tirsdag var en slapper/forberedelses dag. Fordi jeg havde et par ture jeg skulle på.

Onsdag og torsdag var jeg afsted på et par busture rundt på vores dejlig ø - ture som jeg nød meget.

Et af de ialt 53 krydstogtskibe der kommer til Bornholm i sommer
Hammerhavn set fra Hammershus - skøn udsigt
Ølsmagning på Svaneke Bryghus

Nu har det ikke været rundture det hele, vi har også hygget os genvaldigt i den indtil nu dejlige sommer. Som f.eks "lidt sen" morgenmad i haven.

Mejeririgtig morgenmad
I dag var vi en tur på biblioteket alle tre for at finde lidt spændende læsestof. Jeg gik efter noget om Kaperne i Allinge omkring år 1807 - 1811. Fandt en bog ovre fra, som jeg har bestilt hjem. På Allinge Turistinformation hjemmeside står der noget meget interessant, men jeg vil godt gå lidt dybere.

Se her hvad der står den Kapere i Allinge år 1807

Vi besøgte også en forretning i Rønne, som vist ikke er helt så venlige over for handicap biler!



Som I sikkert ved, er jeg radiamatør og en af min allebedste venner Kjeld, fortalte mig om en Kinesisk håndholdt radio til meget billige penge. Det måtte jeg naturligvis undersøge. Hans var en model UV-3 jeg fandt der var en nyere model UV-5, så den bestilte jeg hjem fra HongKong den 8. juni, den 10. juni blev den sendt og den 13. juni kom posten med den. Næsten hurtigere end at få sendt en pakke fra København.

Sådan ser den ud, sammenlignet med DVD skive

Stor er den ikke, men god er den
Nu skal jeg bare have programmeret den, så den overholder loven for amatørradio frekvenser i Danmark. Det bedste af det hele er, at der kun blev trukket 248,65 på min konto for den, alt inkl. Billigere tror jeg simpelthen ikke den kan fåes. Jeg vil tror at en tilsvarende Europædisk/Amerikansk radio ville koste et sted mellem 1.000 - 1.500 kr.

Og ja, jeg er meget tilfreds med den.

God grillaften til jer alle, jeg HAR overholdt mit løfte til Lone om at griller hver aften, selv i aften hvor den står på hamburger :-)



torsdag den 14. juni 2012

Nye indlæg..

Der kommer nyt indlæg engang i morgen, da jeg i går og i dag er travlt optaget med at guide turister på vores smukke ø.

På gensyn

mandag den 11. juni 2012

For-havearbejde!

I går samlede Jennifer en stor del af hendes nye "værelse" men bonus måtte alligevel hjælpe lidt til, så det gjorde jeg, her det Lone så.

Computerbordet samles
Vores køleskab døde lørdag aften, vi vidste godt det var galt, da det det sidste par dage ikke har været så koldt som det burde være.
Så her til morgen ringede jeg til Bornholms Hvidevareservice i Klemmensker, fordi jeg tidligere har handlet hvidevarer hos ham, til særdeles fordelatige priser. Vi fandt frem til et køleskab han havde stående der passede i det skab hvor vi fjernede det gamle. Så det købt vi.

Ud med det gamle plus alt indpakning fra Jennifers møbler, afsted til Bofa med det og videre til Klemmensker. Vi fik køleskabet med hjem med det samme.

På vej ned af Snorrebakken kunne vi se der lå et krydstogtskib i havnen med master..... - det så helt forkert ud, så vi måtte ned og se. Det vi så var ertkrydstogtskib og en 4 masters, de så således ud.

Nautic krydstogtskib

Star Flyer, sejl krydstogtskib
Efter vi havde nydt dt 2 smukke skibe, måtte vi hjem og sætte det nye køleskab til - dejligt!

Så kunne vi ikke udsætte det længere, vores forhave, specielt hækken ser herrens ud. Vi har længe talt om hvordan vi skulle gribe det an. Skulle vi fjerne det hele og plante nyt, eller skulle vi bare ordne det der var.....
Vi besluttede at beholde det der var og så få det til at se pænt ud, så jeg smurte hækkeklipperen og Lone tog fat i hakkejernet. Jeg må indrømme jeg var lidt bekymret for hende og de smerter hun og ville blive påført.

Jeg gik til den og midtvejs så hækken sådan ud.
Hækken endte med at bliver 80 cm smallere og 50 cm lavere

Da jeg var i gang med klippehækken, kom dette til syne.


En solsorte rede med to flyvefærdige unger. Vi håber de klarer sig, solsortemor kommer ofte til dem her i eftermiddag.

Det var en rigtig hård omgang at komme igennem. Lone hakkede ukrudt væg fra fortovet og da vi var færdige mente hun, at kunne klø sine egen ankler, uden at bukke sig.
Da vi var færdige kørte vi det hele i Flemmings store trailer til Bofa. Og så kunne vi ikke mere, Lone var helt færdig og hun måtte lægge sig og hvile. Nå ja der smuttede lige et par af de små hvide ned også.

Dagens grill:
I dag skal vi naturligvis grille igen. En dejlig ribbensteg er købt samt nye kartofler og dertil grøn salat. Se mere om det i morgen.

God aften til jer alle.


søndag den 10. juni 2012

Jennifers dag og snapsens!

I dag var dagen hvor vi skilte Jennifers etageseng for at køre til Lobbæk og få sat den til salg der. Det blev godt nok et antiklimaks - han ville ikke have den med mindre der var madrasser der passede helt. Det havde vi ikke fordi de er ikke til at skaffe i standardmål.
Så vi måtte tage den med hjem igen - så nu har vi en Tromsö dobbelt etageseng fra IKEA til salg. Den kostede os, for 2 år siden 3.900 kr med transport! Nu sælger vi den for kun 1.000 kr.

Sådan ser den ud
Så måtte vi ud og handle, så Jennifer kunne få købt en ny seng, nu den gamle var pakket ned. Vi var så heldige at vi fandt sovesofa, bord, bænk til TV og computerbord til et beløb hun havde råd til. Det var rigtigt dejligt. Så hele eftermiddagen har hun, med vores hjælp ind imellem, fået samlet det hele og nu er hun ved at indrette værelse.

Snapsedag

Ellers var det i dag vi prøvesmagte de to snapse vi havde sat over, nemlig en på havtorn og en på rabarber! Det var i daw de skulle tas af - såååå vi frøvesnagte def holl så kaft hvorr det snagtwe dåd.......

Havtorn og rabarber snaps

Så I kan nok forstå at vores frokost i dag var med en masse dejlige fisk, og så skulle vi jo lige smage begge snapse! - årh mand de var gode......

Vores frokost i dag

Desværre var jeg så uheldig at et upillet æg rullede hen og væltede Lones snaps - intet må gå til spilde :-)

Det taler vist for sig selv!

Til aften skal vi selvfølgelig grille - barbecue marinerede nakkekoteletter - og dertil nye kartofler, en rigtig god afslutning på en dejlig weekend. Dog kunne jeg have ønsket mig at Lone ville have haft det lidt færre smerter end hun har haft indtil nu. Men I som kender hende, ved at hun er ret god til at skjule det - bare ikke for mig.

Pas godt på jeg selv - og hinanden.

P.S. Jeg ved ikke lige hvad der er sket, der en enkelte ord der har understregning, og jeg kan ikke fjerne den....?!